Intra|Hallitus

SeuraBlogi

 ”Tanssin koska nautin siitä”

18.10.2017

Tänä syksynä seurassamme on aloittanut nuorten tanssin treeniryhmä TapvoDancers. Ryhmä sai muotonsa pitkään kypsyneestä ideasta käynnistää tanssin treeniryhmä. Ryhmän esityskausi avattiin jo heti syyskuussa, kun ryhmä tarttui rohkeasti kutsuun edustaa lyhyellä varoitusajalla – ja tietenkin upouudella koreografialla. Dancersien riveissä tanssii joukko innokkaita nuoria, joista suurin osa on todellisuudessa tanssinut yhdessä jo pitkään. Mukana on melkoisia seurakonkareita, sillä osa on nuoresta iästään huolimatta käynyt seuran tunneilla jo viisi vuotta!

Ryhmän ohjaajana huomaan usein ihmetteleväni, miten ryhmäläiset jaksavat raahautua koulun ja omien kiireidensä keskeltä treeneihin viikosta ja vuodesta toiseen. Näissä ajatuksissa toteutin pienen kyselyn siitä, mitä treeniryhmäläiset ajattelevat tanssimisesta ja mitä tanssiminen heille antaa. Tässä muutamia vastauksia.

”Tanssin koska se rentouttaa ja vapauttaa.”

”Tanssin sillä saan ilmaista ja kehittää itseäni.”

”Saa hetken päivässä, jolloin voi keskittyä johonkin asiaan, keskittyä itseensä.”

”Sen lisäksi että tanssiminen on liikuntaa, se saa minut iloiseksi, reippaaksi ja eläväksi.”

Ylivoimaisesti eniten ryhmäläiset korostivat sitä, miten tanssiminen antaa heille irtioton ja hetken, jona koulukiireet ja muut asiat unohtuvat. Juuri sitähän liikunnan ilo parhaimmillaan on, ajatusten tuuletusta ja keskittymistä hetkeen!

Näistä ajatuksista viisastuneena ja kiitollisena luotsaan ilolla tämän jengin kohti kauden haasteita ja kokemuksia. Ryhmän kannatushuudon sanoin: NYT MENTIIN!

 

Laura

TapvoDancers-ryhmän ohjaaja

 

 

 

 


 

Onnistumisen riemua ja iloa

9.10.2017

Muistan, kuinka pienenä voimistelijan alkuna olin päättänyt oppia kärrynpyörän. Harjoittelin takapihallamme määrätietoisesti koko kesän ja kun viimein opin tempun, riemun määrä oli valtava.

Nykyään ohjaajana pääsen itse näkemään tällaista onnistumisen iloa. En tiedä mitään, mikä tekisi minut yhtä onnelliseksi kuin se, että näen riemun lapsen kasvoilla hänen oppiessaan jotain uutta. Pienellä lapsella uusien taitojen oppiminen onkin kaikista tehokkaimmillaan. Parhaiten oppiminen tapahtuu juuri tekemällä ja kokeilemalla, kuten tunneilla.

Kun tunnilla aletaan harjoitella jotain uutta liikettä, useiden lasten ilme näyttää innostuneelta ja jännittyneeltä. Into oppia onkin erittäin tärkeää onnistumisen kannalta. Onneksi lapsilta löytyy rohkeutta kokeilla uutta, vaikka sitä ei osaisikaan. Nämä rohkeat kokeilun hetket ovat juuri niitä, jolloin kehut ovat paikallaan. Ajatukset siitä, että aina kannattaa yrittää ja kokeilla rohkeasti, ja että sitkeä harjoittelu palkitaan lopulta onnistumisella, ovat tärkeitä.

Jokainen meistä oppii asiat eri tavoin ja siksi onkin tärkeää, että tunneilla jokaista autetaan ja kannustetaan hänen tarvitsemallaan tavalla. Ilolla ja positiivisella asenteella pääsee lasten kanssa kuitenkin pitkälle. Lapsen itsetunnon kannalta kannustus ja kehut ovatkin valtavan tärkeitä. Juuri niiden avulla lapset jaksavat kärsivällisyyttä vaativaa harjoittelua ja lopulta onnistuvat. Uudesta taidostaan riemastunut lapsi, joka innoissaan kertoo vanhemmalleen oppimastaan, on parasta mitä ohjaajana tiedän.

Onnistumisen iloa syksyyn!

Iida
Apuohjaaja lasten tunneilla


 

 

”Mikä onni että meillä on tällainen sali, meidän oma POP”
 

1.8.2017 klo 15:02 Kurvaan autollani Espoon Otaniemessä sijaitsevalle parkkipaikalle. Nappaan peräkontista pari kassillista tavaraa ja lähden jännittyneenä kävelemään kohti pääovea. Avaimet kilisevät käsissäni kun etsin nipusta oikeaa avainta kassin painaessa olkapäälläni. Pääsen sisään ja moikkaan respan henkilöä. Kävelen portaat ylös ja avaan salin oven. Napsautan valot päälle, katselen ympärilleni ja väkisinkin kasvoilleni leviää mairea hymy. Vihdoin meillä on oma sali. Mittailen paikkoja enkä millään malttaisi lähteä pois, mutta pakko, harkat alkavat kohta toisaalla. Napsautan valot pois päältä, laitan oven lukkoon ja kurvaan seuraavaan paikkaan.
 

Kyseinen päivä oli juhlapäivä joukkuevoimistelijoille. Uuden salimme vuokrasopimus Espoon Otaniemessä entisessä Palo-opistossa alkoi. Uusi sali ristittiin POPiksi. Saliin asennettiin yhdelle seinälle peilit ja uusiin hyllyihin kerättiin harjoittelun monipuolistavia tavaroita ja harjoitteluvälineitä. Tilaa jätettiin myös laukuille, jotka voi jättää saliin, jos siellä harjoittelee peräkkäisinä päivinä. Matto tilattiin jo kesäkuussa, mutta pienistä

toimitusvaikeuksista johtuen vierähti pari viikkoa harjoittelua kovalla parketilla ennen kuin sain odotetun puhelun kuljetusfirmalta.
 

24.8.2017 klo 8:56 ”Matto tulee tänään klo 15:30!!!!!!!!!!!!” kirjoitan whatsappiin valmentajakollegoilleni & joukkueilleni, välittömästi kuljetusfirmalta saamani puhelun jälkeen. Vastaukseksi saan sydämiä, hymynaamoja ja juhlaemojeja. Sitten pari paniikkiviestiä vanhempien ryhmään, että saadaan kantajia paikalle.
 

24.8.2017 15:40 Odotellaan kantajien kanssa malttamattomina mattoja, joita ei vieläkään näy. Kaksi puhelua myöhemmin kuorma auto kaartaa talon takaa ja parkkeeraa eteemme. JES! 


24.8.2017 klo 16:05 Matot ovat vihdoin salissa, Iidan kanssa revitään muoveja auki ja tytöt tekevät omatoimista lämppää vieressä. Pitäähän matot heti saada käyttöön. Kun matot rullataan auki, on salissa jotenkin käsinkosketeltava tunnelma. Hyvä fiilis, jota seurasi loistavat harjoitukset. 

 

7.9.2017 klo 15:45 Makaan selällään POPin matolla ja kuuntelen juoksuaskelten töminää ja ilon kiljahduksia kun tytöt pelaavat polttopalloa ennen harjoitusten alkua. Minulle tulee lämmin ja hyvä olo ja väkisinkin hymyilyttää. Mikä onni että meillä on tällainen sali, meidän oma POP.
 

#TapVonPOP #parhaassaseurassa #taidolla #tahdolla #tunteella #ilolla

 

Syysterveisin

Katri Kukkola,

Joukkuevoimistelun päävalmentaja

 


 

 

 

 

Syksyn uudet tuulet

12.9.2017

Syyskausi on pyörähtänyt vauhdikkaasti käyntiin ja pikkuhiljaa aletaan päästä kaikista kiireisimmän vaiheen ohi. Tämä syksy on tuonut tullesaan paljon muutoksia sekä uusia juttuja niin harraste- kuin valmennuspuolellekin. Itseltäni jäivät taakse hoitovapaan “leppoisat” päivät ja elokuusta alkaen olen ollut päätoimisena harrastekoordinaattorina seuran toimistolla. Uusia haasteita siis koko perheelle, äidille ehkä haastavampaa kuin 2v tyttärelle, joka jo ensimmäisenä harjoittelupäivänä päiväkodissa ilmoitti, että äidin pitää lähteä töihin, hän haluaa jäädä heti yksin päiväkotiin. Kyllä me sitten kuitenkin muutama päivä harjoiteltiin, mutta sen jälkeen olisikin jo pitänyt saada jäädä yöksi päiväkotiin. Ainakaan ei tarvitse päivän aikana murehtia, viihtyykö päiväkodissa vai ei!

 

Kauden startti ilmoittautumisineen, tapahtumineen ja uusine tunteineen pitää meidät joka vuosi kiireisenä, tänä vuonna vielä ehkä entistä kiireisempänä, kun laajensimme syksyksi tarjontaamme. Tämä kannatti, sillä osallistujia on tullut lisää sekä lasten että aikuisten tunneille! Parasta kauden alussa ovatkin uudet innokkaat jumpparit sekä vanhojen tuttujen tapaaminen. Pitkän toimistotyöpäivän jälkeen iltaa piristää, kun lasten tunnilla pienet jumpparit tulevat juosten halaamaan ja saan vielä kotiin vietäväksi suloisen kesän aikana tehdyn piirustuksen.

 

Jumppaa on odotettu meillä kotonakin innokkaasti. Viime syksystä asti olen vetänyt perheliikuntaa oma tarmokas tyttäreni mukanani ja se on aina ollut molemmille yksi viikon kohokohdista. Jumppaa on leikitty kotonakin useasti ja meidän pienen jumppaopen oppeihin ovat päässeet niin mummo ja vaari kuin kaverit pihallakin. Viime sunnuntain perheliikunnassa tuo tomera pian 3v. jumppaopen-alku ilmoittikin tomerasti pukuhuoneessa jumppakavereille, että “Minä olen teidän tanssiope!”, availi ovia ja toivotti kaikki tervetulleeksi. Tästä se lähtee!

 

Maija

Harrastekoordinaattori

 


 
Kiitos Katri tästä viestistä, sitä katsoessa jaksoin vielä paahtaa viimeisen viikon!

 

Kesälomalle!
30.6.2017

 Sadesäällä, hyvällä päällä,
iloinen kieli, huoleton mieli.
Tästä se alkaa aika oma,
nyt kun alkaa kesäloma.

 

Vihdoin se on koittanut, LOMA. Enkä edes meinaa istua iltamyöhään toimistossa hommia tekemässä vaan suosiolla siirrän niitä loman jälkeiseen elämään.

Kesäkuu on mennyt tiukasti tietokonetta tuijotellessa, excel-taulukkoita laadittu, kirjanpidossa debetit ja kredit laitettu kohdalleen ja palkkoja maksettu.
Niska ja pääkoppa huutaa jo hoosiannaa ja koti on kuin lähtevä laiva! Mies ja lapset eivät juurikaan paikkoja järjestele. Itse olen lähinnä käynyt siellä kääntymässä työpäivien välillä.

Mutta nyt alkaa siis kesäloma. Syksyllä jatketaan hieman uusin kuvioin, kun toimistossa onkin joka päivä, entisen yhden päivän sijaan, kaksi työntekijää. Positiivista, Maija on tervetullut juttukumppani ja työkaveri. Nykyisin puhelin ei juurikaan soi vaan viestittely on vain sähköpostia ja whatsappia. Siinä ehtii kurkku päivän aikana kuivumaan, ellei yksinpuhelua harrasta.

Mutta sitä ennen nautitaan kesästä, mansikoista, auringosta, kaatosateesta, lasten riemusta, mökkisaunasta, rauhasta, levosta....listaa voisi jatkaa loputtomiin!

Aurinkoista ja lämmintä lomaa kaikille!

Terhi
Toiminnanjohtaja 

Tunnelmia Mankkaan kesäleireiltä

20.6.2017

Akrobatiaan ja temppuiluun painottuvilla Mankkaan kesäleireillä riitti vipinää kesän kahden ensimmäisen viikon ajan Mankkaanpuron koululla.

Leirin aikana päästiin kokeilemaan uusia lajeja, kuten parkouria sekä cheerleadingia, ja tutustuttiin myös entuudestaan tutumpiin liikuntalajeihin. Jokainen leiripäivä sisälsi myös rutkasti temppuilua sekä suosittua freegymiä.

Kirkonrotta, pii, läpsy sekä temppuradat ja erilaiset hipat olivat lasten suosiossa. Lisäksi viikon aikana vierailtiin läheisessä asukaspuistossa, tehtiin voikukkaseppeleitä ja piirrettiin ahkerasti.

Leiriviikot huipentuivat Amzing Race -mittelöihin, joissa tiimit suoritivat ansiokkaasti joukkkueena erilaisia tehtäviä.

Leirin ohjaajat Elina, Suvi ja Roni kiittävät vielä leiriläisiä hauskoista viikoista ja toivottavat kaikille hyvää kesälomaa! :) 

 

 

Elina Vastakoski

 


 


Tapiolan Voimistelijat – Taidolla, Tahdolla ja Tunteella!
 

Haluamme antaa seuralle kasvot. Niinpä seuran puheenjohtajana sain kunnian avata blogin ensimmäisenä kirjottajana. Tarkoitus on kertoa seuran toiminnasta, arjesta seuratoimijoiden kuten myös jäsenistön näkökulmista. 

Otsikoin kirjoitukseni seuramme sloganilla: Taidolla, Tahdolla ja Tunteella. Ne pitävät paljon sisällään ja haluan hieman avata niitä mitä ne minulle merkitsevät. 
 

Taidolla – seuramme kasvoi viime vuonna 1492 jäseneen. Se on historian korkein lukema. Osallistuimme useisiin lähialueen tapahtumiin erilaisin kampanjoin. Näkyvyys sekä oikea tuntirakenne tuottivat tulosta. Panostimme ohjaajiemme ja valmentajiamme koulutukseen, tuntimme ovat laadukkaita osaavan henkilökunnan ohjaamina. Myös osoituksena hyvin hoidetusta ja kehittämishaluisesta seurasta saimme Voimisteluliiton aikuisliikunnan Priimaseuran sekä lasten ja nuorten liikunnan Sinettiseuran laatutodistukset. Olemme onnistuneet Taidolla

Tahdolla – Voimistelu on lajisidonnaisuudesta riippumatta kaiken liikunnan perusta. Harrasteliikunnan ryhmissä opitaan voimistelun perustaidot jo lapsena. Näistä taidoista on iloa sekä nuorille että aikuisille terveyden ylläpitäjänä. Haasteita kaipaava voi hakeutua kilpailuryhmiin, joissa voimistelun vaatimustaso iän karttuessa kasvaa vähitellen. Onnistumiseen ja menestymiseen tarvitaan ahkeraa ja tunnollista sekä vaativaa harjoittelua. Tarjoamme monipuolista harrasteliikuntaa ja kilpavoimistelua Tahdolla!  

Tunteella – olemme lähikoulullasi toimiva voimisteluseura. Tule meille sellaisena kuin olet! Voimistelu kuuluu kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Liikunta on yhteisöllinen tapahtuma, yhdessä osallistumista, joka tuottaa iloa ja hyvää oloa sekä elämän myönteisyyttä. Yhteisöömme kuuluvat jäsenet, seuratyöntekijät, valmentajat ja ohjaajat sekä vapaaehtoiset. Olemme kaikki tässä yhteisössä mukana Tunteella!

Salla Tuomisalo