Intra|Hallitus

Lisenssikausi 1.9.2019 - 31.8.2020

Lisenssit ja vakuutukset

 

 

Suomen Voimisteluliiton yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen perusteella jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin ja tapahtumiin osallistuvalla urheilijalla on oltava voimassa oleva kilpailulupa eli lisenssi. Tältä sivulta löydät muun muassa lisenssien ja vakuutusten tuoteselosteet sekä ohjeet lisenssien ja vakuutusten hankkimiseen.

 

Lisenssien osto tapahtuu seuran Hoika-jäsenpalvelu-ohjelmalla. Oman jäsenseurasi voit valita tästä. Lue pikaohjeet ennen lisenssien ostoa. NYA! Snabbguide för köp av licens.

 


Kauden 1.9.2019-31.8.2020 lisenssien osto on mahdollista Elokuun viimeiseltä viikolta alkaen

 

Lisenssitasoja on neljä erilaista: Stara, Harraste, Kilpa B ja Kilpa A. Alta näet lisenssien ja vakuutusten hinnat sekä tiedon siitä mikä lisenssi tarvitaan kunkin lajin mihinkin luokkaan. Stara-lisenssi on myytävänä kaikille ja muut lisenssit ennen 31.12.2013 syntyneille. 


TasoLisenssin hintaVakuutuksen hinta
Stara10,50 €3,50 €
Harraste20 €10 €
Kilpa B45 €42€
Kilpa A65 €42€
 

Lisenssin hintaan vaikuttaa valittu taso (Stara, Harraste, Kilpa B tai Kilpa A), mutta ne ovat kaikkiin lajeihin samat. 

Laji

Kilpa A

Kilpa B

 Harraste

JV

SM-sarja (12-14-v., 14-16-v. ja naiset yli 16 v.)

8-10-v., 10-12-v. ja muut kilpasarjat (12-14-v., 14-16-v., 16-20-v. ja naiset yli 18 v.), Mixed-sarja, opiskelijasarja

 harrastesarjat (12-14v.,
14-16-v. ja yli 16 v.)

TANVO

 

Tanssillisen voimistelu kilpailut

 

LUMO: Esittävä voimistelu ja tanssi

 

Voimistelupäivät, Lumo-tapahtuma, Gym for Life

Eurogym ja Golden Age, World Gym for Life ja World Gymnaestrada

  

Vakuutukset

Voimisteluliiton kumppani vakuutuksissa on Pohjola Vakuutus. Pohjola Vakuutuksen Sporttiturvasta korvataan, kun loukkantuminen tapahtuu äkillisen tapahturman seurauksena. Esimerkiksi akillesjänne repeää, polvi menee sijoiltaan.

Hoitokorvaus 15 000 e, Omavastuu 100 e jokaista tapaturmaa kohti. Haittakorvaus 30 000 e. Kuolinkorvaus 8 500 e. 
Huom. Alle 12-vuotiaiden  kilpalisenssien vakuutuksessa ei ole omavastuuta ja se on voimassa myös muissa urheilulajeissa.

Vakuutuksen voimaantulo
Kilpalisenssiin sisältyvä vakuutus (nro 06-21857) tulee voimaan uusin turvin kauden alusta 1.9.2019 mikäli maksu on maksettu syyskuun 2019 aikana. Myöhemmin maksettaessa vakuutus tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkellä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Vakuutus päättyy 31.8.2020.

 

Vakuutukseton lisenssi
Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman lisenssin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Maksamalla vakuutuksettoman lisenssin lisenssinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

 

Vakuutuksen hinta

Halvempaan (42€) lajiryhmään (lajiryhmä 2 aikuiset ja nuoret) kuuluvat seuraavat lajit: joukkuevoimistelu (JV), rytminen voimistelu (RV) ja tanssillinen voimistelu (TANVO)

Harraste- ja staralisenssien vakuutukst ovat kaikille lajeille samanhintaiset. 

Tutustu tuoteselosteisiin alla olevien linkkien kautta:

 

Stara-lisenssin tuoteseloste
Sporttiturvan tuoteseloste

 

Sporttiturva
Vakuutusta koskevat tiedot sisältävä asiakirja

Sportskydd
Faktablad för försäkringsprodukt

Sports Cover
Insurance Product Information Document

Vahingon sattuessa

Ole yhteydessä Pohjolan Terveysmestariin, joko puhelimitse 0100 5225 (normaalin puhelun hinta) tai Pohjola Sairaala sovelluksella.
Terveysmestari ohjaa oikeaan hoitoon, sekä tarkistaa vakuutuksen kattavuuden ja hoitaa korvausasiat puolestasi. Asioidessa Terveysmestarin kautta sinut ohjataan Pohjola sairaalaan tai Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanin vastaanotolle, jolloin sinun ei tarvitse maksaa paikan päällä kuin tarvittaessa omavastuu osuus. 

Palveluaikojen ulkopuolella tai akuuteissa tapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan. Tällöin tulee itse maksaa kulut, jonka jälkeen on tehtävä vahinkoilmoitus OP:n verkkopalvelussa.

Vakuutus rinnakkaisissa lisensseissä

Samalla urheilijalla voi olla lisenssi useaan eri voimistelulajiin. Lisenssiin kuuluvaa sporttivakuutusta voi olla voimassa kuitenkin vain yksi vakuutus kerrallaan.
Yksi vakuutus mistä tahansa voimistelulajista kattaa kaikki saman tai alemman lajiryhmän lajit. Esimerkiksi jos sinulla on vakuutus joukkuevoimisteluun (Lajiryhmä 2) et tarvitse uutta vakuutusta tanssilliseen voimisteluun (Lajiryhmä 2). Kuitenkin jos tässä tilanteessa tarvitset vakuutuksen naisten telinevoimisteluun (Lajiryhmä 1) tulee sinun lisenssin oston yhteydessä valita myös uusi vakuutus. 

Ethän siis valitse uutta vakuutusta mikäli olet epävarma sen tarpeelisuudesta.
Epäselvissä tilanteissa olethan yhteydessä lisenssit@voimistelu.fi

 

Seuraedustuksen muutosilmoitus

Seuraedustuksen muutosilmoitus tehdään nykyään sähköisesti. Huom.  Ohje sähköiseen seuramuutokseen.

 

Kilpailukauden alkaessa seuravaihdoksen voi tehdä yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen mukaisesti huomioiden lajikohtaiset toiveet.

 

Lisenssinmuutos tai peruutus

Lisenssinmuutoksesta tai peruutuksesta peritään aina 20,00€ suuruinen käsittelymaksu, mikäli muutos tehdään liiton toimesta. Huomioithan että voit korottaa lisenssiä itse lisenssijärjestelmän kautta (Omat tiedot > Lisenssit). Ostaessa uutta lisenssiä järjestelmä myös hyvittää aiemman lisenssin hintaerotuksen. Huom: stara-lisenssiä ei voi korottaa, eikä siitä tule hyvitystä seuraavaa lisenssiä ostettaessa. 

Voit irtisanoa Sporttiturvan kirjallisesti kesken kauden tunnistautumalla osoitteessa OP.fi ja lähettämällä viestin, mikä sisältää vakuutetun nimen, henkilötunnuksen, urheiluliiton ja pankkiyhteyden. Samat tiedot voi myös lähettää suojatulla sähköpostilla osoitteesta https://securemail.op.fi. Pohjola Vakuutus veloittaa vakuutusajasta vähintään 16 €.