Intra|Hallitus

Tanssilliset tunnit

TANSSILLISET TUNNIT  / TANSSITREENI

Barre - aikuisbaletti

Barre eli aikuisbaletti on ihana baletin omainen ryhmäliikuntatunti, joka sopii kaikille - niin joskus balettia tanssineille kuin myös ensikertalaisillekin. Tunti tehdään ilman kenkiä, joko balettitossuilla, sukilla tai ilman.

Tunti haastaa kaikkia jalkojen lihaksia ja keskivartaloa, avaa kehoa ja kehittää tasapainoa. Barressa meno on rentoa ja muokkaamme liikkeitä ryhmän ja yksilön tarpeiden mukaan. Tavoitteena ei siis ole kopioida "aitojen balettituntien tiukkoja säännönmukaisuksia.

Barre-tunnilla tutustumme alussa muutamiin baletin perusasentoihin ja -liikkeisiin. Sen jälkeen lämmittelemme ja avaamme kehoa. Puolet tunnista teemme erilaisia balettiin pohjautuvia sajoja ja liikkeitä tanko (=puolapuut) apunamme. Tuntiin sisältyy myös peruslihaskuntoliikkeitä ja lopuksi venyttely. Tunnin jälkeen olo on usein väsynyt mutta onnellinen.

Välineet: Oma jumppamatto

 

DanceMix
DanceMix-tunnilla pääset tutustumaan fiilistellen erilaisten tanssityylien maailmaan salsasta afroon ja reggaetonista hiphopiin. Tällä tunnilla saat hymyn huulille ja lantion liikkeelle. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvita! 

 

Flamenco

Espanjalainen flamencotanssi on yksi tekniikaltaan ja tyyliltään upeimmista ja monipuolisimmista tanssilajeista. Koputukset nopeine rytmeineen, monipuolinen vartalonkäyttö sekä ilmaisuvoimaiset kädet saavat aikaan kiehtovan kokonaisuuden, joka helposti vie mukanaan. Tunneille voi rohkeasti tulla, vaikka ei olisi koskaan tanssinut askeltakaan. Omaa rytmitajuakaan ei tarvitse arastlla; liikkeelle lähdetään perusasioista. Tunneilla opetellaan käsi- ja jalkatekniikkaa, piruetteja, taputuksia ja vartalonkäyttöä sekä harjoitellaan pieni pätkä koreografiaa.

 

Välineet: Säännöllisesti tunneilla käyvien on suositeltavaa hankkia flamenco-kengät, jotta päästään harjoittelemaan kunnolla koputuksia. Mukaan voi kuitenkin tulla ehdottomasti myös ilman kenkiä! Myös tanssilenkkarit tai vastaavat sisäliikuntaan sopivat kengät käyvät, sekä avokkaat, joissa leveä, tukeva ja melko matala kanta. 

 

FlowGymnastics
Tanssillista voimistelua, liikkeet lähtevät keskivartalosta, virtaava liiketekniikka kehittää tehokkaasti koko vartalon hallintaa ja rangan liikkuvuutta. Ryhti kohenee ja hartiaseutu rentoutuu. Jalkoihin tulee voimaa ja jäntevyyttä, sillä tunneilla liikutaan paljain jaloin. FlowGymnastics tunneilla saat elämyksiä ja liikunnan iloa.
Välineet: Oma jumppamatto, ei sisäkenkiä vaan paljaat jalat!

Maanantain edistyneet ryhmässä pääosassa ovat koreografiat ja sarjojen tekeminen. Torstain perustunnilla keskitytään tanssillisen voimistelun perusasioihin ja liikekieleen.

  

LouhenNaiset

Tanvo-kilparyhmä on tanssillisen voimistelun kilparyhmä, joka osallistuu TanVo-kilpailuihin. Ryhmään valitaan voimistelijoita, joilla on tanssillisen voimistelun perustaidot ja keskustaliikunnan osaamista. Tanvo-ryhmään on mahdollista päästä mukaan Gym For Life ryhmän kautta.

 

Gym For Life on esiintymisryhmä, joka harjoittelee ja tekee ohjelmia seuran omiin näytöksiin sekä muihin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. 

 

 

  

Lattarit
Hauskalla ja menevällä Lattarit-tunnilla tanssitaan helppoja koregrafioita lattarimusiikkiin. Tunnilla tanssitaan monipuolisesti eri tyylejä mm. salsa, bachata, cha cha cha, reggaeton — rennolla ja hikisellä meiningillä  Aiempaa tanssikokemusta et tarvitse! 

Lavis-lavatanssijumppa
Uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoro, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. LAVISta tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa, että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella. Kuten lavatansseissa, LAVIKSESSA tanssitaan kaksi samaa tanssilajia peräkkäin ja tunnilla soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki. Lavatanssi on niin mukavaa, että et edes huomaa kuntoilevasi, silti lähdet tunnilta hikisenä.

Rumbita Fiesta
Kirsi Kannaksen kehittämällä flamencoon/itämaiseen/show-tanssiin perustuvalla tunnilla kuka tahansa oppii tanssimaan! Tunnilla yhdistyvät tanssin ilo sekä helppo, mutta ilmaisuvoimainen liikekieli.

Salsa
Soolotanssitunti, jolla tanssitaan kuubalaista salsaa. Salsa on iloista ja rytmikästä tanssia, jossa käytetään paljon lantiota ja vartalonliikettä. Tunti koostuu alkulämmittelystä, tanssiosuudesta ja lyhyistä venyttelyistä. Tanssiosuudella tehdään muutaman viikon ajan pientä koreografiaa, jonka jälkeen vaihdetaan uuteen. Mukaan voivat tulla niin aloittelijat kuin aiemmin tanssineetkin. 

Zumba®
Zumba on energinen ja vauhdikas fitnesstanssitunti, joka on saanut inspiraationsa latinalaisista rytmeistä. Tunnin kantavana ajatuksena on liikunnan ilo ja liikkeiden helppous. Jokaisella kappaleella on omat helpot askelkuvionsa, joihin pääset heti mukaan tanssimaan. Zumba on hauskaa, helppoa ja tehokasta!